15 Απρ 2022

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας την 11.4.2022

 


Συνεδρίασε τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας.

 

1. Από τον πρόεδρο ενημερωθήκαμε:

α) Για την επικείμενη δημοσίευση Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β΄ 1651) με την οποία δίνεται η δυνατότητα ένταξης νέων μελών στο ΤΑ.Π.Α.Σ.Α., καθώς και τη θέσπιση νέων παροχών όπως η κάλυψη του εμβολιασμού των ανηλίκων έμμεσα ασφαλισμένων του Κλάδου κατά της μηνιγγίτιδας. Θα βγει ανακοίνωση της Ε.Α.Λ. με τη δημοσίευση της.

β) Για τις εκδηλώσεις εορτών του ΠΑΣΧΑ, ήτοι δωροεπιταγές τριτέκνων-πολυτέκνων και διακόσμηση με ζωγραφιά της τζαμαρίας εισόδου του Αστυνομικού Μεγάρου Λάρισας.

γ) Για τη δωρεά ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Α.Τ. Τυρνάβου από την εταιρεία «RENAME».

 

2. Αποφασίστηκε ομόφωνα, η αγορά τηλεόρασης για το κτίριο διαβατήριων στην Ηρώων Πολυτεχνείου, έπειτα από αίτημα των συναδέλφων που εκτελούν εκεί  υπηρεσία.

 

3. Αποφασίστηκε ομόφωνα, η οικονομική ενίσχυση συναδέλφων, έπειτα από σχετικό αίτημα τους.

 

4. Αποφασίστηκε ομόφωνα η οικονομική ενίσχυση της ποδοσφαιρικής ομάδας Δ.Α. Λάρισας για κάλυψη αναγκαίων εξόδων. Επίσης, το Σωματείο (δια μέσω του προέδρου) μεσολάβησε ώστε η κίνηση της ομάδας στα εκτός έδρας παιχνίδια να γίνεται με υπηρεσιακό όχημα.

 

5. Συζητήθηκε πρόταση «καθαρισμού υπηρεσιακών οχημάτων». Ειδικότερα για τα υπηρεσιακά οχήματα των τμημάτων της ΔΑ Λάρισας που δεν εφοδιάζονται καύσιμα στο υπηρεσιακό πρατήριο της Λάρισας, να γίνεται δαπάνη για τον καθαρισμό τους μια-δυο φορές το μήνα. 

 

6. Συζητήθηκε η πρόταση μας για την «επισκευή οχημάτων ΕΛ.ΑΣ. σε ιδιωτικά συνεργεία», την παρουσία δύο (2) τουλάχιστον αστυνομικών και τη σύνταξη αναφοράς με τις εργασίες που διαπιστώθηκε ότι έγιναν - ανταλλακτικά που αντικαταστάθηκαν, σύμφωνα με τη διαταγή της Διεύθυνσης Τεχνικών Εφαρμογών του Αρχηγείου.

 

Και για τις δυο ανωτέρω προτάσεις (5&6) αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει μια προεργασία από τον πρόεδρο και στη συνέχεια να βγει ανακοίνωση της Ένωσης.