13 Φεβ 2020

Αποσπάσεις αστυνομικού προσωπικού


Λάρισα, 10 Φεβρουαρίου 2020


Με αφορμή, τη διαταγή «ενίσχυσης Α.Τ. Μυκόνου» η όποια στάλθηκε, μέσω POL, απογευματινές ώρες της Παρασκευής 31/1, και μέχρι την 08:00 της επομένης έπρεπε να ενημερωθεί όλο το προσωπικό των τμημάτων και να δηλώσουν όσοι επιθυμούν την απόσπαση τους ή σε περίπτωση μη επιθυμούντων να οριστεί υποχρεωτικά ένας αστυνομικός, καθώς και τη διαταγή «ενίσχυσης Ευέλικτων Επιχειρησιακών Ομάδων Εμφανούς Αστυνόμευσης και Άμεσης Ανταπόκρισης» η όποια στάλθηκε, μέσω POL, πρωινές ώρες της Κυριακής 9/2, και μέχρι την 11:30 της ιδίας έπρεπε να ενημερωθεί όλο το προσωπικό των τμημάτων και να δηλώσουν όσοι επιθυμούν την απόσπαση τους από 11/2 ή σε περίπτωση μη επιθυμούντων να οριστεί υποχρεωτικά ένας αστυνομικός.


Επισημαίνοντας ότι, και για τις αποσπάσεις στον Έβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για την ενίσχυση των αντίστοιχων Διευθύνσεων Αστυνομίας, ενώ ο χρόνος έκδοσης είναι 15 ημέρες πριν, ο χρόνος ενημέρωσης των αστυνομικών που θα αποσπαστούν είναι 3-4 ημέρες πριν!

Επειδή, είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται συνεχώς!!!
Επειδή, όλα αυτά καταδεικνύουν την προχειρότητα με την οποία υλοποιούνται οι αποσπάσεις, μη λαμβάνοντας υπόψη τόσο οικογενειακά θέματα, όσο και έκδοσης εισιτήριων, ανεύρεσης καταλύματος, κλπ, του προς απόσπαση αστυνομικού!
Επειδή, μέλημα μας είναι να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα των συναδέλφων και να επεμβαίνουμε προς επίλυση τους αναδεικνύοντας τα!
Επειδή, είμαστε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ και όχι απλά «νούμερα»!

Προτείνουμε, η ΠΟΑΣΥ να πιέσει το Αρχηγείο, ούτως ώστε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, από τη μία οι διαταγές απόσπασης για ενίσχυση Υπηρεσιών να αποστέλλονται έγκαιρα, τουλάχιστον είκοσι (20) ημέρες νωρίτερα, από την άλλη η ενημέρωση των συναδέλφων που θα αποσπαστούν να είναι επαρκής, τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες νωρίτερα,, προκειμένου να μην δημιουργούνται προβλήματα!