31 Μαΐ 2022

Πανελλήνιες Εξετάσεις

 


Λάρισα, 9.5.2022

  

Η σχολική χρονιά, για ακόμα μία φορά, βαδίζει προς το τέλος και η προσπάθεια των μαθητών που δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις εντείνεται, μαζί με την αγωνία των γονιών τους. Ευχή όλων μας οι υποψήφιοι να πετύχουν την εισαγωγή τους στις σχολές που επιθυμούν και να ευοδωθούν οι κόποι τους.

 

Όπως έχουμε επισημάνει παλαιότερα, η Πολιτεία ακλουθώντας το δόγμα «Αστυνομία δια πάσα νόσο», διαχρονικά αναθέτει στην Αστυνομία τη φύλαξη και την επιτήρηση των εξεταστικών κέντρων, τη συνοδεία των γραπτών και κατόπιν την  24ωρη φύλαξη των βαθμολογικών κέντρων, θεωρώντας ότι μόνο η Αστυνομία μπορεί να διασφαλίσει την αδιαβλητότητα των εξετάσεων.

 

Μήπως το παρακάνουμε; Ή μήπως τα εξεταστικά κέντρα και τα γραπτά των μαθητών αποτελούν στόχο τρομοκρατικών και εγκληματικών ενεργειών;

 

Θεωρούμε ότι είναι ένα πάρεργο, μια ακόμη παράλογη κατασπατάληση αστυνομικού προσωπικού. Η ευθύνη της διεξαγωγής των μαθητικών εξετάσεων θα πρέπει να υιοθετηθεί πλήρως από το καθ' ύλην αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

H μόνη συμμετοχή της Αστυνομίας πρέπει να είναι η αναγραφή των σχολών της στο μηχανογραφικό των υποψηφίων.

Προτείνουμε να τεθεί το θέμα από την Ε.Α.Λ., δια μέσου της Π.Ο.ΑΣ.Υ., τόσο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να απαλλαγεί η Αστυνομία από τη διαδικασία διεξαγωγής των Πανελληνίων Εξετάσεων.