23 Αυγ 2019

Κανονική άδεια και Βουλευτικές Εκλογές

         Σύμφωνα με το άρθρο 12§2 του Π.Δ. 27/1986 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, δεν χορηγούνται άδειες, εκτός των αναρρωτικών, των αδειών κύησης και λοχείας και των ειδικών αδειών εξετάσεων, κατά την περίοδο των Βουλευτικών Εκλογών και για όσο ορίζεται από την Εκλογική Νομοθεσία. Οι άδειες δε που διανύονται εκτός των αναρρωτικών, των αδειών κύησης και λοχείας, εκπαιδευτικών για την αλλοδαπή και ειδικών αδειών εξετάσεων, ανακαλούνται αυτεπάγγελτα και οι αδειούχοι υποχρεούνται να επανέλθουν, χωρίς υπαίτια βραδύτητα στην Υπηρεσία τους.


         Σκοπός της παρούσας επιστολής είναι, ενόψει της επικείμενης διεξαγωγής πρόωρων Βουλευτικών Εκλογών την 7 Ιουλίου 2019 όπως ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, να υπενθυμίσουμε ότι η κανονική άδεια που έχουν προγραμματίσει οι συνάδελφοι τον Ιούνιο (Α΄ περίοδο, 15/6-8/7), σύμφωνα με το άρθρο 13§3ε του Π.Δ. 27/1986, θα ανακληθεί και συνέπεια αυτού να διαλυθεί ο όποιος οικογενειακός προγραμματισμός.


         Κατόπιν τούτου και δεδομένου ότι πολλοί συνάδελφοι έχουν προπληρώσει ταξιδιωτικά εισιτήρια και διαμονή, προτείνουμε, όπως τεθεί το θέμα στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. και με τις παρεμβάσεις της, να εξετασθεί :
  • η δυνατότητα χορήγησης της προγραμματισμένης κανονικής άδειας τον Ιούνιο (Α΄ περίοδο, 15/6-8/7), σύμφωνα με το άρθρο 13§3ε του Π.Δ. 27/1986, στους συναδέλφους που το επιθυμούν, όπως ίσχυσε και κατά τις ευρωεκλογές και
  • η δυνατότητα χορήγησης της προγραμματισμένης κανονικής άδειας για όσους συναδέλφους δεν λάβουν αυτή κατά την Α΄ περίοδο ένεκα της αναστολής αδειών, στις υπόλοιπες τρεις (3) περιόδους, Ιούλιο (Β΄ περίοδο, 9/7-1/8) ή Αύγουστο (Γ΄ περίοδο, 2/8-25/8)  Σεπτέμβριο (Δ΄ περίοδο, 26/8-18/9), μη λαμβάνοντας υπόψη τα ποσοστά του άρθρου 2§7 του Π.Δ. 27/1986. Δηλαδή, να κατανεμηθούν με πρόταση και ευθύνη οικείων υπηρεσιών τους, καθ’ υπέρβαση του ¼ ή ⅓ ως προβλέπεται, στις άλλες περιόδους αναλογικά, τόσοι ώστε να και να ικανοποιηθούν άπαντες, αλλά και να μην παραβιαστούν τα διατασσόμενα στο Π.Δ. 394/2001 για τους εναπομείναντες για εκτέλεση υπηρεσίας.