22 Αυγ 2019

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας την 28-6-2019

Συνεδρίασε την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας

1. Από τον πρόεδρο έγινε ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα, ήτοι:
α) απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Προεδρικό Διάταγμα σχετικά με τις Αστυνομικές σχολές και τη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ
β) συνέντευξη της κας Υπουργού και η συζήτηση αυτής στο ΔΣ της ΠΟΑΣΥ
γ) εκλογικό επίδομα 157€ από ενημέρωση του κ. ΡΟΥΠΑΚΙΑ, χωρίς να έχει βγει ακόμη εγκύκλιος και να ανακοινωθεί επίσημα κάτι.

2. Κατατέθηκε πρόταση από τον κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ για τη σχολή Αρχιφυλάκων σχετικά με την ύλη των προαγωγικών εξετάσεων στο βαθμό του Αρχιφύλακα. Σχετική ανακοίνωση της Ε.Α.Λ. .


3. Συζητήθηκε η πρόταση μας για την ημερίδα ενημέρωσης σχετικά με τους νέους Κώδικες και προτάθηκε από το προεδρείο να γίνει εν καιρώ, εφόσον κατά πάσα πιθανότητα αυτοί θα ακυρωθούν μετά τις εκλογές, από τη νέα κυβέρνηση, όπως έχει διαμηνυθεί από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Προτάθηκε από τον πρόεδρο η πιθανή αγορά από το δικηγορικό σύλλογο 20 βιβλιαράκια για τον Ποινικό Κώδικα και 20 βιβλιαράκια για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

4. Συζητήθηκε η πρόταση μας σχετικά με τα πταίσματα που καταργούνται. Θεωρήθηκε ότι είναι δουλειά της Υπηρεσίας και όχι του Συνδικαλισμού.

5. Συζητήθηκε η πρόταση μας για τη  φρούρηση της Εβραϊκής Συναγωγής. Ο πρόεδρος δήλωσε ότι από τη μια είναι δύσκολο λόγω βάρους να υπερυψωθεί και από την άλλη ότι  είναι αλληλοσυγκρουόμενη σε σχέση με την αποδέσμευση από την εν λόγω φύλαξη και την οποία είχε αιτηθεί η Ένωση με την από 12/4/2018 ανακοίνωση της . Αποφασίστηκαν εκ νέου ενέργειες για αποδέσμευση και σχετική ανακοίνωση μετά τις εκλογές.

6. Συζητήθηκε η πρόταση του κ. ΝΤΟΚΟΥ να αιτηθούμε από τη Δ.Α. Λάρισας η μεταφορά των παιδιών για τις παιδικές κατασκηνώσεις της ΕΛΑΣ στον Άγιο Ανδρέα να γίνεται με υπηρεσιακό λεωφορείο με συνοδούς γονείς. Το προεδρείο ανέθεσε στον ίδιο, εκ μέρους της ΕΑΛ, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και να ενημερώσει σχετικά.

7. Αποφασίστηκε ομόφωνα η οικονομική ενίσχυση συναδέλφου, έπειτα από σχετικό αίτημα.

8. Αποφασίστηκε ομόφωνα η ενίσχυση του Ιδρύματος παιδικών εξοχών με μια (1) τηλεόραση, έπειτα από σχετικό αίτημα.

Υ.Γ. Τις προτάσεις μας  μπορείτε να τις βρείτε στο facebook