29 Ιαν 2020

Ποσοστό συμμετοχής Κ.Υ.Υ.Α.Π./Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.


Σύμφωνα με τα ισχύοντα του κλάδου υγείας του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. (Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας), το Ταμείο έχει συνάψει Συλλογικές Συμβάσεις Προμήθειας φαρμάκων με τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους Αττικής, Πειραιά, Αχαΐας και Ηρακλείου Κρήτης, ώστε οι ασφαλισμένοι στους οποίους εμφανίζεται η ηλεκτρονική ένδειξη ασφάλισης στον Κ.Υ.Υ.Α.Π. (Κλάδο Υγείας Υπαλλήλων πρώην Αστυνομίας Πόλεων) επί των ηλεκτρονικά εκδιδόμενων συνταγών, να απαλλάσσονται της υποχρέωσης καταβολής της συμμετοχής τους στα φαρμακεία που ανήκουν στους ανωτέρω Συλλόγους.

Ο Κ.Υ.Υ.Α.Π./Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. καλύπτει το ποσοστό συμμετοχής (10% ή 25%) στις δαπάνες Φαρμακευτικής Περίθαλψης των ασφαλισμένων του και των μελών αυτών. Επιπλέον καλύπτει και το ποσοστό 50%, που τυχόν προκύπτει από τη διαφορά μεταξύ τιμής αναφοράς και ασφαλιστικής αποζημίωσης του φαρμάκου (διαφορά γενοσήμου – πρωτοτύπου), εφόσον η συνταγογράφηση του φαρμάκου, όπως αυτή προκύπτει από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, γίνεται μετά την 04/01/2020.

Προκειμένου να καταβληθεί από τον Κ.Υ.Υ.Α.Π. το ποσοστό συμμετοχής για φαρμακευτική περίθαλψη στους διαμένοντες σε περιοχές εκτός Αττικής, Πειραιά, Αχαΐας και Ηρακλείου Κρήτης, ο ασφαλισμένος καταβάλλει στο φαρμακείο το ποσοστό συμμετοχής 25% ή 10% επί της τιμής αναφοράς που αναγράφεται στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στη συνέχεια αποστέλλει στην Κεντρική Υπηρεσία του Κ.Υ.Υ.Α.Π. τα σχετικά δικαιολογητικά, προκειμένου να εκκαθαριστεί και πληρωθεί η δαπάνη στον τραπεζικό του λογαριασμό.

           Πρόταση μας, επανερχόμενοι στο συγκεκριμένο θέμα είναι, αφενός μεν να έρθουμε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του νέου Διοικητικού Συμβούλιου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, αφετέρου να έρθουμε σε επαφή με το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., έτσι ώστε να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την υπογραφή αντίστοιχης σύμβασης, η οποία θα ωφελήσει σημαντικά όλους τους Ασφαλισμένους του Κ.Υ.Υ.Α.Π. στη Λάρισα.