17 Μαρ 2022

Η Ένωση είναι υπόθεση όλων μας!

 


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

 

Αύριο, θα κληθούμε όλοι να εκλέξουμε τη νέα διοίκηση της ένωσης και τους αντιπροσώπους μας στην πανελλήνια ομοσπονδία αστυνομικών υπαλλήλων. Έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής της Δυναμικής Πρωτοβουλίας Λαρισαίων Αστυνομικών και  σας καλούμε να μας τιμήσετε με την ψήφο σας για την εκλογή μας.

 

Η Δυναμική Πρωτοβουλία Λαρισαίων Αστυνομικών γεννήθηκε στις εκλογές του 2019, πήρε σάρκα και οστά ως συνδυασμός και αρκετοί συνάδελφοι τίμησαν με την παρουσία τους και μας πλαισίωσαν ως μέλη. Αυτή η ομάδα, εύκολα μπορείτε να το διαπιστώσετε, ότι δεν είχε φθορά σε αυτή την τριετία παρά μόνο παραγωγικότητα. Είχε παρουσία με 25 και πλέον προτάσεις προς το Διοικητικό Συμβούλιο, οι οποίες ελάχιστες υλοποιήθηκαν, οι υπόλοιπες παραμένουν στο ντουλάπι στη ναφθαλίνη άγνωστο προς εμάς γιατί.

 

Αυτή η ομάδα δεν σταμάτησε τις εργασίες της, ήταν μόνιμα μία κυψέλη ιδεών επαφής με  συναδέλφους όλων των υπηρεσιών, ανάδειξη των προβλημάτων τους και λύση.

 

Αυτή η ομάδα δεν ήταν ποτέ μία παράταξη, όπως ανεπιτυχώς προσπάθησαν κάποιοι να μας χαρακτηρίσουν για να μας χρωματίσουν. Δυστυχώς για αυτούς έχουμε απόλυτη ειλικρίνεια, τόσο μεταξύ μας ως ομάδα, όσο και με τους συναδέλφους. Δεν χωράνε στη Δυναμική Πρωτοβουλία Λαρισαίων Αστυνομικών πολιτικοί χρωματισμοί και ταμπέλες...

 

Η κοινή συνισταμένη όλων μας είναι η κοινή πνευματική και αντιληπτική μας ταύτιση όσον αφορά τον εργασιακό μας χώρο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και τις λύσεις που προτείνουμε τόσο στη φυσική ηγεσία όσο και ως προς τις πολιτικές ηγεσίες. Για το λόγο αυτό αυτή η ομάδα μεγάλωσε και πλέον κι άλλοι συνάδελφοι μας τιμούν με την παρουσία τους ως υποψήφιοι.

 

Αν μην ξεχνάμε ότι η λύση ενός σημαντικού προβλήματος ισοδυναμεί με τη λύση 10 δευτερευόντων προβλημάτων.

 

Έχουμε προτείνει, να θεσπιστεί επίδομα στολής όπως σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου π.χ. ΕΚΑΒ. Φτάνει πια. Με τον πενιχρό πλέον μισθό μας χρειάζεται να δαπανήσουμε και αξιοσέβαστο ποσό για τα αυτονόητα στολές, υποδήματα, κλπ Η υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να τα χορηγεί αυτά, και αυτό δεν το λέμε εμείς στα πλαίσια δημιουργίας εντυπώσεων, το λένε οι διαχρονικά νόμοι και κανονιστικές διαταγές της Ελληνικής αστυνομίας.

 

Έχουμε προτείνει, τη δημιουργία νομικής υπηρεσίας, στην έδρα αν όχι κάθε διεύθυνσης τουλάχιστον γενικής, για να μπορεί αφενός μεν ο κάθε συνάδελφος που εκτελεί καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας να απευθυνθεί για οποιοδήποτε νομική υποστήριξη ήθελε προκύψει κατά τη διάρκεια του καθήκοντος του, αφετέρου ο κάθε συνάδελφος ο οποίος εκτός των δικονομικών καθηκόντων αντιμετωπίζει ένα οποιοδήποτε πρόβλημα νομικής φύσης, ακόμα και τις άδικες και ψεύτικες μηνύσεις πολιτών σε βάρος μας, να μπορεί να έχει επιτόπου μία νομική κάλυψη και υποστήριξη, όπως κάθε ευνομούμενο κράτος δικαίου ορίζει.

 

Έχουμε προτείνει, σύμφωνα με γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου πάγου, την απεμπλοκή μας από τη μεταφορά των ψυχασθενών. Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο πρέπει να λυθεί εδώ και τώρα. Δεν είναι δυνατόν ο ιατρικός κλάδος και ο εισαγγελέας του Αρείου πάγου να μας καθιστούν αναρμόδιους και τελικά στην πράξη να είμαστε οι μόνοι αρμόδιοι. Ο ψυχασθενής δεν είναι κρατούμενος, δεν είναι αστυνομικό πρόβλημα.

 

Έχουμε προτείνει, τη μείωση της γραφειοκρατίας και ειδικά των περιοδικών αναφορών που ταλαιπωρούν τους συναδέλφους μας στις γραμματείες κάθε μήνα, τρίμηνο, τετράμηνο, εξάμηνο και ούτω καθεξής. Δέκα (10) χρόνια λειτουργεί η εφαρμογή police on line, μπορεί ο κάθε προϊστάμενος να αντλήσει τα στοιχεία που επιθυμεί μέσω ενός απλού «κλικ». Δεν χρειάζονται εργατοώρες χαμένες για να γράφουμε τα λεγόμενα «σεντόνια», όπως τα χαρακτηρίζουν οι συνάδελφοί μας.

 

Έχουμε προτείνει, την ψηφιοποίηση αρκετών διαδικασιών και όπως επίσης την προμήθεια σύγχρονων συσκευών τύπου tablet ή mini PC, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τους ελέγχους των συναδέλφων που εκτελούν εξωτερικές υπηρεσίες περιπολίας. Πρέπει να προλαμβάνουμε και να σώζουμε ζωές και όχι να ποντάρουμε πάντα στην θεά τύχη και στην αναχρονιστική πρακτική του τηλεφώνου, για να χτυπηθεί στον υπολογιστή της υπηρεσίας ο έλεγχος, με ότι κινδύνους και αν ελλοχεύει αυτό.

 

Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο με τις προτάσεις μας. Σας καλώ όποιος ενδιαφέρεται να μπει στη σελίδα μας Δυναμική Πρωτοβουλία Λαρισαίων Αστυνομικών στο facebook ή στο blog και να διαβάσει όλες μας τις προτάσεις οι οποίες είναι αναρτημένες ημερολογιακά.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

 

Πρεσβεύουμε μία άλλη οπτική στο συνδικαλιστικό κίνημα!

Μπορούμε να καλυτερέψουμε την καθημερινότητά μας!

Δεν έχετε πάρα να μας τιμήσετε με την ψήφο σας και δεν θα σας απογοητεύσουμε!

Τουναντίον... Θα αισθανθείτε δικαιωμένοι για την επιλογή σας!

 

 

                                                                                                    Σας ευχαριστώ


                                                                                                 ΤΗΓΑΝΗΣ Νικόλαος

                                                                                                       Επικεφαλής

                                                                                            Δυναμικής Πρωτοβουλίας

                                                                                             Λαρισαίων Αστυνομικών