28 Φεβ 2021

Εφάπαξ βοήθημα Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.

 


Προς ενημέρωση συναδέλφων που έχουν απορίες ως προς το χρόνο χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος από τους Τομείς Προνοίας της Ελληνικής Αστυνομίας του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., υπενθυμίζουμε την υπ’ αριθμ. 8000/20/89-α΄ Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 625 Β΄ 13.3.2014) με θέμα «Ρύθμιση θεμάτων πρόσθετης ασφάλισης και παροχών του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ) του Τομέα Πρόνοιας Αστυνομικών (ΤΠΑΣ) και του Τομέα Πρόνοιας Υπαλλήλων τ. Αστυνομίας Πόλεων (ΤΠΥΑΠ) ως προς τον καθορισμό του ύψους και του τρόπου υπολογισμού του εφάπαξ βοηθήματος και τον προσδιορισμό των εισφορών των ασφαλισμένων μετόχων αυτών και λοιπές συναφείς διατάξεις».

 

Σύμφωνα με το άρθρο 2, οι μέτοχοι του ΤΠΑΣ, που εξήλθαν ή εξέρχονται του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και συνταξιοδοτούνται κατόπιν αιτήσεώς τους, λαμβάνουν το δικαιούμενο εφάπαξ χρηματικό βοήθημα με την προϋπόθεση συμπλήρωσης τουλάχιστον τριάντα (30) ετών ασφάλισης στον Τομέα, από την ημερομηνία ένταξής τους σ’ αυτόν, ανεξάρτητα από τον χρόνο θεμελίωσης του συνταξιοδοτικού τους δικαιώματος.

Σύμφωνα με το άρθρο 4, οι μέτοχοι, μη πολιτικοί υπάλληλοι, του ΤΠΥΑΠ, που διαγράφονται μετά τη δημοσίευση της παρούσας και συνταξιοδοτούνται κατόπιν αιτήσεώς τους, λαμβάνουν το δικαιούμενο εφάπαξ χρηματικό βοήθημα με την προϋπόθεση συμπλήρωσης τουλάχιστον τριάντα (30) ετών ασφάλισης στον Τομέα, από την ημερομηνία ένταξής τους σ’ αυτόν, ανεξάρτητα από τον χρόνο θεμελίωσης του συνταξιοδοτικού τους δικαιώματος.

 

Ως εκ τούτου, προϋπόθεση για να λάβει κάποιος το εφάπαξ βοήθημα από τους Τομείς Πρόνοιας της Ελληνικής Αστυνομίας του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., είναι ο ελάχιστος χρόνος των 30 ετών ασφάλισης.