5 Φεβ 2021

Κρατητήρια Α.Τ. Τεμπών



Το τελευταίο διάστημα, συνάδελφοί μας που υπηρετούν στο Α.Τ. Τεμπών, μας έχουν εκφράσει τους προβληματισμούς τους σχετικά με την έντονη φημολογία περί χρησιμοποίησης των κρατητηρίων του τμήματος για την κράτηση μη νόμιμων μεταναστών. Φήμη που ενισχύεται από την έγκριση και ανάθεση από τη Δ.Α. Λάρισας εργασιών επισκευής και αύξησης της χωρητικότητας των κρατητηρίων του τμήματος, όπως  δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα «Δι@ύγεια».


Ειδικότερα εγκρίθηκαν εργασίες:

- επισκευής ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων στα κρατητήρια, τα οποία αποτελούνται από τέσσερις (4) χώρους κράτησης και τέσσερα (4) W.C., συνολικής επιφάνειας 300τ.μ. (ΑΔΑ: ΨΝΛΦ46ΜΤΛΒ-ΝΨΧ)

- επισκευής υδραυλικών εγκαταστάσεων  και απόφραξη σιφονιών σε τέσσερις (4) χώρους W.C. των κρατητηρίων (ΑΔΑ: ΩΞΨΣ46ΜΤΛΒ-ΡΤΔ)

- συναρμολόγησης και τοποθέτησης δώδεκα (12) χαλύβδινων κρεβατιών επί των υπαρχόντων επιδαπέδιων κρεβατιών σκυροδέματος στα κρατητήρια, τα οποία θα μεταφερθούν από τη ΔΑ Αλεξανδρούπολης (ΑΔΑ: ΩΛΙΜ46ΜΤΛΒ-ΟΨΣ)

 

Υποψιαζόμαστε ότι για άλλη μια φορά βρισκόμαστε ή θα βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων, τα οποία θα επηρεάσουν σημαντικά την υπηρεσιακή καθημερινότητα όλων όσοι υπηρετούμε στην Δ.Α. Λάρισας και πρωτίστως τους συναδέλφους του Α.Τ. Τεμπών.

Δεν επιδιώκουμε τη συναπόφαση, όμως ο αιφνιδιασμός σε καμία περίπτωση δεν παίρνει σωστά αποτελέσματα.

 

Επειδή, όλοι γνωρίζουμε τί απαιτήσεις έχει ένα κλειστό κέντρο κράτησης αλλοδαπών και τα τεράστια προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην αστυνόμευση του Δήμου Τεμπών, διαταράσσοντας το αίσθημα ασφαλείας στην περιοχή.

 

Θέτουμε το θέμα στο Δ.Σ. της Ε.Α.Λ. και ζητάμε επίσημη ενημέρωση από τη Διοίκηση της Δ.Α. Λάρισας, ενημερώνοντας ταυτόχρονα την Π.Ο.ΑΣ.Υ..

 

Άποψη μας είναι, ότι πρέπει να εκφραστεί δυναμικά η αντίθεσή μας στην ανάθεση επιπλέον καθηκόντων στο υπάρχον – ήδη καταπονημένο και μη πλεονάζον – προσωπικό.